Apel candidaturi premii UNESCO în domeniul educației
Articol publicat pe 28-12-2021
Avem plăcerea de a vă semnala două inițiative UNESCO:
1. A fost lansat apelul pentru desemnarea candidaților la Premiul UNESCO - Regele Hamad Bin Isa Al-Khalifa pentru folosirea tehnologiilor informației și comunicației în educație. Tema de anul acesta este ”The use of technology to enable inclusive crisis-resilient learning systems”.
Creat în anul 2005 în scopul recompensării și susținerii activităților ce au la bază folosirea într-un mod inovator a tehnologiilor informației și comunicațiilor (TIC) pentru promovarea învățării, predării și performanței în educație, Premiul va recompensa proiectele care au folosit tehnologia pentru a construi programe de învățare publică care să asigure în mod eficient continuitatea și calitatea învățării pentru toți.
Procesul de aplicare și nominalizare se va desfășura pe o platformă online. Viitorul candidat informează Comisia Națională UNESCO despre intenția sa și depune proiectul cu care urmează să aplice pentru a i se emite scrisoarea de nominalizare. Numai candidații care au obținut scrisoarea de nominalizare pot solicita acces la formularul de aplicare. Fiecare Comisie Națională UNESCO poate face maxim trei nominalizări.
Față de termenul anunțat de UNESCO pentru validarea înscrierilor pe platfoma online, respectiv 18 februarie 2022, ora 24.00 (ora Parisului), data limită pentru înregistrarea dosarului la Comisia Națională a României pentru UNESCO spre analiză și nominalizare este 31 ianuarie 2022, ora 17.00.
2. A fost prelungit termenul pentru depunerea candidaturilor la Premiul UNESCO – Hamdan bin Rashid Al-Maktoum pentru dezvoltarea profesorilor, ediția 2021-2022.
Premiul, acordat la fiecare doi ani, onorează programe/proiecte remarcabile care contribuie la dezvoltarea sistemului educațional. Nominalizați pot fi ONG-uri, instituții de stat, institute de educație sau cercetare implicate in derularea de proiecte privind creșterea performanțelor profesorilor din toată lumea.
Procesul de aplicare și nominalizare se va desfășura exclusiv pe o platformă online. Viitorul candidat informează Comisia Națională UNESCO despre intenția sa și depune proiectul cu care urmează să aplice pentru a i se emite scrisoarea de nominalizare. Numai candidații care au obținut scrisoarea de nominalizare pot solicita acces la formularul de aplicare. Fiecare Comisie Națională UNESCO poate face maxim cinci nominalizări.
Față de termenul anunțat de UNESCO pentru validarea înscrierilor pe platfoma online, respectiv 15 februarie 2022, ora 24.00 (ora Parisului), data limită pentru înregistrarea dosarului la Comisia Națională a României pentru UNESCO spre analiză și nominalizare este 31 ianuarie 2022, ora 17.00.