CNR UNESCO își consolidează rețeaua de parteneriate
Articol publicat pe 23-05-2022
Comisia Națională a României pentru UNESCO a elaborat metodologia privind acordarea statutului de partener al CNR UNESCO instituțiilor publice aflate în coordonarea admistrației locale din românia. Metodologia se adreasează acelor entități precum casele de cultură, căminele culturale, centrele culturale, școlile populare, muzeele, bibliotecile etc, care desfășoară activități cu caracter educațional, științific sau cultural, având relevanță pentru agenda UNESCO, în plan național și internațional, aflate în coordonarea comunelor, orașelor, municipiilor și județelor.
Reprezentând o formă de susținere și confirmare cu valențe reputaționale, statutul de Partener Instituțional acordat de CNR UNESCO nu implică aspecte financiare şi nici nu dă beneficiarului dreptul de a utiliza infrastructura Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO. După desemnare, partenerului instituțional i se va acorda dreptul de a utiliza logo-ul oficial al CNR UNESCO.
Condițiile de eligibilitate, precum și celalalte aspecte privind dosarul de candidatură se regăsesc în
Metodologia publicată pe siteul CNR UNESCO.
Calendar
-depunerea dosarelor de candidatură: termen limită 01 iulie 2022
-comunicarea rezultatelor evaluării: 31 iulie 2022
În mod excepțional, ciclul de desemnare din anul 2022 va fi deschis exclusiv instituțiilor aflate în subordinea Consililor Județene, celor 6 sectoare ale Municipiului București, precum și comunelor. Restul instituțiilor au la dispoziție programele UNESCO.
În mod excepțional, ciclul de desemnare din anul 2022 limitează numărul de desemnări la:
-
2 pentru fiecare din cele 8 macro-regiuni de dezvolare, în cazul instituțiilor publice coordonate de Consiliile județene;
-
1 pentru fiecare județ, în cazul instituțiilor publice coordonate la nivelul comunelor;
-
3 pentru municipiul București, în cazul instituțiilor publice coordonate la nivelul sectoarelor municipiului București