Dublă expoziție internațională de Benzi Desenate la sediul CNR UNESCO
Articol publicat pe 16-11-2021
„În prezent există mai mult acces la diversitate în benzi desenate”, spune dr. Sheena C. Howard, autor, producător și educator premiat (npr.org) „și din acest motiv apar din ce în ce mai multe benzi desenate care abordează toate tipurile de etnie și cultură, spunând povești cu care oamenii au crescut."
Cele mai bune lucrări alese în urma a două concursuri internaționale (“România la 100 de ani de la aderarea la UNESCO în benzi desenate” și “Concurs de Benzi Desenate dedicat marelui sculptor Constantin Brâncuși”) pot fi văzute într-o expoziție organizată la sediul CNR UNESCO din București, deschisă până la finalul anului 2021.
Inițiate și coordonate de autorul și profesorul de benzi desenate Mihai I. Grăjdeanu, cele două concursuri organizate de CNR UNESCO au primit lucrări ale elevilor din România, Republica Moldova, Austria, China și Statele Unite ale Americii.
Printre obiectivele acestei expoziții se află: conștientizarea copiilor și tinerilor cu privire la importanța valorilor materiale și imateriale din România; promovarea copiilor și tinerilor talentați la desen și literatură prin lucrări de benzi desenate; implicarea elevilor și cadrelor didactice spre stimularea laturii creative și transmiterea de mesaje cu privire la obiectivele UNESCO și valorile culturale naționale; promovarea și mediatizarea rezultatelor la nivel național. Domeniile în care UNESCO își organizează activitatea (educație, cultură, științe umaniste, științe ale naturii, informare și comunicare) sunt prioritare pentru politicile naționale din România.
Concursurile au fost lansate în cadrul programului “România și UNESCO, arc peste timp – 65 de ani de la aderare”. Lucrările pot fi vizualizate și
aici.
Tot în luna noiembrie 2021 se aniversează, la nivel mondial, 75 de ani de la crearea UNESCO.