Ferestre deschise spre cer. Natura şi cultura – Mănăstiri din jurul Bucureştiului
Articol publicat pe 26-01-2015
Vineri, 27 mai 2011, la scoala cu clasele I-VIII nr. 112 "Titan" a fost sustinut Proiectul UNESCO cu tema "Ferestre deschise spre cer. Natura si cultura – Manastiri din jurul Bucurestiului " proiect care face parte din marea tematica UNESCO "2011-Anul Interna tional al Chimiei& #8221; si „2011-Anul International al Padurilor ".
Pentru realizarea acestui proiect grupuri de elevi si profesori de la scolile Asociate UNESCO s-au deplasat in aprilie 2011, pe traseul Manastirea Pissiota – Manastirea Pasarea – Manastirea Plumbuita – manatiri din jurul Bucurestiului, pentru a identifica caracterul cultural, educa�ional, istoric, geografic si religios, dar si biodiversitatea din aceste zone. in partea a doua a activitatii, pe baza celor observate in excursie, elevii coordonatii de profesori au realizat materiale sub forma de fotoreportaje, insemnari, poeme, referate, insotite de desene si fotografii, cu caracter interdisciplinar. Pentru sustinerea proiectelor, scolile participante au fost grupate pe centre.
Astfel incat la scoala cu clasele I-VIII nr. 112 "Titan" s-au sustinut urmatoarele proiecte: "Manastirea Pasarea" de catre scoala cu clasele I-VIII nr. 112 "Titan" , "Manastirea Pissiota"- de catre scoala cu clasele I-VIII nr. 109 " Serban Voda" si "Manastirea Plumbuita- de scoala cu clasele I-VIII nr. 110 "George Toparceanu".
Proiectul "Manastirea Pasarea"a fost prezentat electronic an format Microsoft Power Point (ppt.) de catre doi elevii, coordonator fiind prof. Mihaela Teodorescu. Din cei 12 elevi care au facut referate, compuneri si eseuri despre Manastirea Pasarea, Padurea Pustnicul si Lacul Pasarea, numai 6 elevii le-au sustinut. De asemenea 25 elevi au realizat desene avand in vedere atat Manastirea cat si biodiversitatea din jurul ei. Toate lucrarile au fost expuse pe panouri in scoali.
Proiectul "Manastirea Pissiota" a fost prezentat in format Windows Media Player- FOTODEX, iar toate lucrarile elevilor au fost prezentate sub forma unei carti cu titlul "Manastirea Pissiota".
Proiectul "Manastirea Plumbuita" a fost prezentat ïin format Microsoft Power Point si sub forma unei carti cu titlul " Manastirea Plumbuita", care include lucrariile literar – artistice ale elevilor referitoare la manastire.