Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeilor și Fetelor în Știință, Comisia Națională a României organizează vineri, 11 februarie, de la orele 11.00, o masă rotundă virtuală, la care vor participa câteva tinere cercetătoare din institute de profil din București, Constanța și Cluj.
Ziua de 11 februarie a fost desemnată ca Ziua Internațională a Femeilor și Fetelor în Știință pentru a aminti că acestea joacă un rol important în comunitățile științifice și tehnologice și că participarea lor ar trebui consolidată. Acest memento a fost stabilit la 22 decembrie 2015, când Adunarea Generală a ONU decis să instituie o zi internațională anuală, cu scopul implicit de a promova femeile și fetele care lucrează în domeniile științei.
Totodată, 11 februarie reprezintă o oportunitate de a promova accesul deplin și egal la știință al fetelor și femeilor, egalitatea de gen fiind una dintre prioritățile globale pentru UNESCO.
Abordarea unora dintre cele mai mari provocări ale Agendei pentru Dezvoltare Durabilă - de la îmbunătățirea sănătății, la combaterea schimbărilor climatice - se bazează pe valorificarea tuturor talentelor, inclusiv a femeilor și fetelor care lucrează în aceste domenii. În acest context, diversitatea în cercetare extinde grupul de cercetători talentați, aducând perspective noi, spirit inovativ și creativitate.
“
Trebuie să ne asigurăm că femeile și fetele nu doar participă în domeniile STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematici), ci sunt încurajate să conducă și să inoveze și, de asemenea, că sunt susținute de politici publice și de culturi organizaționale care să le confere siguranță, să le ia în considerare nevoile de părinți și să le stimuleze în a progresa și prospera în cariere”, a declarat Audrey Azoulay, Director General al UNESCO, în mesajul transmis cu ocazia acestei zile aniversare, anul trecut.
Pentru înscrieri și participare, accesați linkul:
meet.google.com/yzs-smni-vhe