Participați la Săptămâna de Învățare Mobilă 2020!
Articol publicat pe 24-08-2020
Programul de învățare mobilă al UNESCO examinează modalitățile prin care tehnologia informațiilor și comunicațiilor (TIC) poate îmbunătăți educația și poate accelera implementarea Agendei de dezvoltare durabilă.
În ultimul deceniu, tehnologia mobilă a ajuns în cele mai îndepărtate colțuri ale planetei, deschizând noi oportunități de predare și învățare, inclusiv în comunitățile în care serviciile educaționale tradiționale sunt rare.
UNESCO sprijină guvernele să înțeleagă și să valorifice puterea acestei tehnologii de a face învățarea mai incluzivă, mai accesibilă și mai echitabilă de-a lungul vieții. Organizația recomandă politici și împărtășește cele mai bune practici, bazându-se pe o analiză atentă a inițiativelor de învățare mobilă implementate în întreaga lume. De asemenea, UNESCO lansează proiecte în teren pentru a testa viabilitatea utilizării tehnologiei, spre a extinde alfabetizarea, a sprijini profesorii, a împuternici femeile și fetele și a extinde căile de învățare pentru refugiați și alte populații marginalizate.
Organizația desfășoară analize naționale și regionale de politici mobile de învățare și examinează modul în care telefoanele mobile, încorporate în ecosistemele educaționale mai largi, pot sprijini educația și consolida capacitatea cadrelor didactice.
În fiecare an, UNESCO organizează Săptămâna de Învățare Mobilă (Mobile Learning Week), cea mai importantă conferință TIC în educație din cadrul Națiunilor Unite, pentru a împărtăși cele mai bune practici din regiuni și a extinde baza de cunoștințe emergente despre modul în care tehnologia poate continua obiectivele naționale și internaționale pentru educație.
Ediția 2020 a Mobile Learning Week se va desfășura online în perioada 12 - 15 octombrie și este dedicată temei „Dincolo de perturbare: un viitor al învățării împuternicit de tehnologie”. MLW 2020 este organizată în contextul noii realități generate de COVID-19 și va pune în valoare perspective pentru educația viitorului bazate pe tehnologie.
Invităm persoanele și instituțiile (publice, private, ONG, mediul academic) din România care au derulat cu succes proiecte în acest domeniu, al învățării prin tehnologie, bune cunoscătoare ale limbii engleze sau franceze, să participe în cadrul MLW 2020 și să prezinte exemple de bune practici din România comunității internaționale! Puteți să vă înscrieți propunerea de eveniment online până la data de 14 septembrie! În cazul în care această oportunitate prezintă interes, scrieți-ne pe adresa
unesco@cnr-unesco.ro iar noi vă vom ghida în continuare.