Premiul UNESCO – Japonia privind Educația pentru Dezvoltare Durabilă, ediţia 2017
Articol publicat pe 07-02-2017
Actualizare
Nominalizăm în acest an la Premiul UNESCO – Japonia privind Educația pentru Dezvoltare Durabilă proiectul
YouthBank Romania al
Fundația pentru Implicarea Tinerilor. YouthBank oferă tinerilor un cadru în care să lucreze împreună și să ia decizii privind comunitatea din care fac parte. Anual în România, în medie 15 tineri din fiecare oraș în care este implementat programul YouthBank, cu vârste între 15 și 20 ani, constituie, promovează și administrează transparent un fond speci
al destinat finanțării și implementării proiectelor de către liceeni. Este un mecanism prin care sunt încurajate comportamente ale tinerilor legate de filantropie, inițiativă civică și responsabilitate. Rețeaua YouthBank Romania numără la ora actuală 10 orașe.
Premiul UNESCO – Japonia privind Educația pentru Dezvoltare Durabilă onorează anual programe/proiecte remarcabile dezvoltate de persoane, instituții și organizații în domeniul educaţiei pentru dezvoltare durabilă şi recunoaşte rolul educației în conectarea dimensiunilor sociale, economice, culturale și de mediu ale dezvoltării durabile.
Premiul, care este finanţat de către Guvernul Japoniei, recompensează 3 laureaţi cu câte 50.000 de dolari fiecare.
Nominalizările trebuie să vizeze un program/proiect de educaţie pentru dezvoltare durabilă al candidatului, ce îndeplineşte
criteriile de selecţie. Nominalizările vor fi evaluate de un
juriu independent alcătuit din
5 experți internaționali, pe baza potențialului lor de transformare, integrare și inovație. Laureaţii sunt decişi de către Directorul – General UNESCO pe baza recomandărilor juriului.
Condiţiile de înscriere pentru proiecte/programe includ urmatoarele cerinţe:
– sunt deja în implementare de cel puțin 4 ani;
– demonstrează rezultate şi impact ridicat în raport cu resursele învestite;
– sunt replicabile și scalabile;
Nominalizaţi pot fi ONG-uri, instituţii guvernamentale, entităţi din mediul privat, instituţii mass-media, institute de cercetare, instituţii de învăţământ, persoane individuale implicate în derularea de proiecte privind educaţia pentru dezvoltare durabilă.
Invităm ONG-urile, instituţiile guvernamentale, entităţile din mediul privat, instituţiile mass-media, institutele de cercetare, instituţiile de învăţământ, persoanele individuale din România care derulează proiecte ce îndeplinesc condiţiile de candidatură la acest Premiu să trimită la adresa cnr@cnr-unesco.ro formularul de înscriere completat în limba engleză. Comisia Naţională a României pentru UNESCO va selecta maxim 3 programe/proiecte pe care le va propune spre nominalizare la Premiul UNESCO – Japonia privind Educația pentru Dezvoltare Durabilă. Termenul limită de trimitere a formularului completat este 20 martie 2017.
Documente