Reuniune de lucru cu școlile asociate UNESCO din România, 11 mai
Articol publicat pe 13-05-2021
Lansat în anul 1953 în ideea diseminării idealurilor UNESCO de pace şi toleranţă, Proiectul Reţelei de Şcoli Asociate, cunoscut în prezent ca Şcolile Asociate UNESCO (ASPnet), reprezintă o reţea globală ce cuprinde peste 1000 de unităţi de învăţământ din 182 de ţări în dezideratul de a le insufla copiilor idealurile UNESCO.
În cadrul reuniunii online cu școlile asociate UNESCO din România, ne-am propus să întărim colaborarea dintre instituțiile noastre, să aducem clarificări privind statutul acestor unități de învățământ asociate UNESCO și să contribuim mai bine la împlinirea obiectivelor de dezvoltare durabilă în România și în afara țării.
Printre propunerile de participări internaționale adresate școlilor asociate UNESCO din România s-au numărat:
- ASEF ClassNet 2021 - Apelul de cereri de participare la colaborările școlare ale Fundației Asia-Europa (ASEF)
Înființată în 1998, rețeaua ASEF Classroom (ASEFClassNet) conectează elevii de liceu, profesorii și conducerea școlilor, formatorii, cercetătorii, factorii de decizie politică și experții EdTech din ASEM.
ASEM InfoBoard - ASEM InfoBoard
Rețeaua oferă oportunități de predare și învățare colaborativă și se concentrează pe educație pentru dezvoltare durabilă (ESD) și potențialul tehnologiei în sectorul învățământului secundar. Una dintre activitățile rețelei sunt colaborările școlare ASEFClassNet.
https://www.classnet.asef.org/
- Concursul video Tinerii studiază și conservă patrimoniul natural și cultural din regiunile marilor râuri ale lumii
Comisia Federației Ruse pentru UNESCO, Departamentul pentru Relații Publice și Externe al regiunii autonome Khanty-Mansiysk – Ugra invită echipe creative de elevi și autori individuali din cadrul școlilor asociate UNESCO cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani să trimită videoclipuri, în engleză sau în rusă, până pe 7 iunie 2021. Regulamentul este disponibil în documentul de mai jos.
Detalii sunt disponibile la doamna Cristina Butescu, expert CNR UNESCO și coordonatorul ASPNet în România:
cnr@cnr-unesco.ro
Documente