- I
nterviu cu dl. Conf. univ. dr. Valentin Sorin Costreie, Facultatea de Filosofie, Universitatea din București. Începând cu anul universitar 2014-2015, Facultatea de Filosofie a integrat Catedra UNESCO ”Interculturalitate, Bună Guvernanță și Dezvoltare Durabilă” în Departamentul de Filosofie Practică și Istoria Filosofiei. În cadrul acesteia se desfăşoară exclusiv programe interdisciplinare de masterat în limba engleză.
-
Mesajul doamnei Ligia Deca, consilier prezidențial în Departamentul Educație și Cercetare al Administrației Prezidențiale, cu ocazia aniversării a 65 de ani de la aderarea României la UNESCO și înființarea Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.
-
Mesajul doamnei Simona-Mirela Miculescu, Ambasador extraordinar și plenipotențiar, Delegat Permanent al României pe lângă UNESCO, cu ocazia aniversării a 65 de ani de la aderarea României la UNESCO și înființarea Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.
-
Mesajul doamnei Madlen Șerban, Secretar General CNR UNESCO, cu ocazia aniversării a 65 de ani de la aderarea României la UNESCO și înființarea Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.
- La împlinirea a 100 de ani de la fondarea Institutului pentru Seruri și Vaccinuri „Dr. I. Cantacuzino”, actualmente
Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, aniversare la care UNESCO este asociată,
un interviu cu dl. prof. dr. Octavian Buda, titular al disciplinei "Istoria Medicinei şi Cultură Medicală" la
Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din București.
-
Mesajul doamnei Daniela Grigore Gîtman, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, cu ocazia aniversării a 65 de ani de la aderarea României la UNESCO și înființarea Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.
-
Mesajul domnului deputat Mihai Weber, preşedinte al Comisiei permanente comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO, cu ocazia aniversării a 65 de ani de la aderarea României la UNESCO și înființarea Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.
-
Mesajul domnului academician Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, cu ocazia aniversării a 65 de ani de la aderarea României la UNESCO și înființarea Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.
-
Un interviu cu dl. lector universitar dr. Alexandru Nicolae, Departamentul Lingvistică,
Facultatea de Litere, Universitatea din București, despre aniversarea a 100 de ani de la nașterea lingvistului Eugen Coșeriu (1921-2002), aniversare la care UNESCO este asociată.
-
Interviu cu conf. dr. Cătălina Puiu, departamentul de Filologie Rusă și Slavă, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea din București, despre 100 de ani de la moartea lui Ivan Vazov, scriitor (1850-1921). UNESCO participă la comemorările evenimentelor istorice și la aniversările unor personalități eminente sărbătorite de statele membre și de membrii asociați, pentru a le oferi o semnificație mondială. Printre comemorările din 2020 - 2021 susținute de România, la care UNESCO este asociată, se numără și comemorarea a 100 de ani de la moartea lui Ivan Vazov, scriitor (1850-1921).
Acest podcast face parte din
programul aniversar al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO “România și UNESCO, arc peste timp – 65 de ani de la aderare”.
Credit foto:
Austin Distel pe
Unsplash